Viimeisellä rannalla

25.02.2019

Olemme säätäneet teollisuuden niskaan kaiken sorttista haittaveroa. Euron tuomat kilpailukykyongelmat eivät ilmeisesti riitä. Teollisuuden energian tarve hoidetaan tekemällä sähköstä niin kallista, että tarve häviää teollisuuden myötä. Epäoikeudenmukaisilla säädöksillä maatalouttamme ajetaan alas, vaikka maailmanlaajuisesti viljelysmaasta ja ruuasta on pulaa. Kenen asialla olemme tässä omavaraisuuden alasajossa?

Me jaamme kehitysapua diktaattoreille, vaikka olemme itse hätäavun tarpeessa. Energiantuotantomme on laiminlyöty ja maksamme tuodusta energiasta kiskurihintoja. Rakennamme tuulimyllyjä, jotka tuottavat virtaa silloin, kun sitä ei tarvita ja maksamme ulkomaisille tuulienergiayhtiöille kolminkertaista takuuhintaa.

Kuviteltua työvoimapulaa paikkaamaan tuomme muualta maailmasta ihmisiä. Joilla ei ole minkäänlaista koulutusta saati ammattitaitoa. Puhutaan siitä kuinka pitää pystyä maksamaan pienempiä palkkoja kuin työehtosopimukset edellyttävät, onko tarkoitus luoda kahdet työmarkkinat?

Monikulttuurisuuden nimissä tuhoamme länsimaisiin arvoihin nojaavan yhteiskunnan ja samalla loputkin taloutemme. Kantaväestö asuu vanhoissa hometaloissa ja yhteiskunnan kustantamat uudet asunnot menevät henkilöille, joiden oikeaa nimeä tai lähtömaata ei edes tunneta. Sosiaalietuuksien jako sortaa räikeästi kantaväestöä. Epämääräiset tulijat saavat enemmän kuin kantaväestö. Paine nousee kattilassa ja aiheesta.

Julkinen sektorimme on paisunut käsittämättömiin mittasuhteisiin. Joka kolmas on jonkin sortin esimies. Vuodesta 2008 lähtien, jolloin taantuma alkoi, julkisensektorin palkat ovat kasvaneet noin 30% vaikka verotulot eivät ole antaneet tähän mahdollisuutta.

Valtio ja kunnat tekevät velkaa miljarditolkulla joka vuosi. Velka on edullista, suorastaan herkullisen ihanaa, vakuuttaa vasemmiston taloustietämyksen keulakuva, politiikan tutkija, professori Patomäki MTV:llä. Kohta on aika sammuttaa valot. Mitä tekee hallitus ja eduskunta?

Hallitus leikkasi sosiaalietuuksia 0,85% . Tällä säästettiin muutama satamiljoonaa. Mitä vaikutusta toimenpiteellä oli julkisen sektorin rahoitus vajeesen. Ei mitään, mutta vaikutus yksittäisen ihmisen elämään voi olla katastrofaalinen.

Jos hallitus uskoo, että julkisensektorin vaje syntyy toimeentulotuesta, niin olisi perusteltua tarkastella, ketkä saavat 4500 euroa kuukaudessa ja ketkä noin 700 euroa. Meille sorvattiin Kiky sopimus. Täysin turha tomenpide ja lomarahoja leikattiin ja näin saatiin turhat lomamatkat lapsiperheiltä. Ilmasto pysyy puhtaana. Toimenpiteitä, josta vain hallitus paukuttelee henkseleitä silmät kiinni, hytkytellään vaunua ja kuvitellaan talousveturin porhaltavan täyttä päätä. Ilmetty höyryveturi, halot märkiä, vain ministereiden päät höyryävät.

Ei tällä pelillä, ei todella. Hallitus taputtelee toisiaan ja kehuu saavutuksillaan. Kova halu olisi päästä jatkamaan kansan kusetusta katteettomilla vaalilupauksilla. Hallituksen linja on ollut viimeinen hiekkatöyräs tulvavuoksen noustessa. 

Edelliset eduskunnat ja hallitukset lamaannutti pelko. Mitään ei uskallettu tehdä. Eikä tehnyt tämäkää hallitus. Taloudellinen tilanne on heikentynyt jo vuodesta 2008 lähtien. Kuka uskaltaa sanoa totuuden?

Euro on meille myllynkivi kaulassa. EU:n integraatio, pankkiunioneineen, merkitsee kansallisvaltion itsemurhaa. Julkinen sektorimme on kuin ruttoon kuolleen pöhöttynyt raato, kohta napit lentävät. Julkisuuskuvan takia, jaamme rahaa ympäri maailmaa ja kaiken tämän varastamme omilta lapsiltamme.

Koreasti mennään, täyttä vauhtia seinään. Troikka ja velkojat kolistelevat jo porstuassa. Sitten ei vatuloida. Leikkaa, myy, leikkaa, myy, juhlat ovat ohi. Miksi näin? Edustuksellinen demokratia ei toimi, kuin hyvinä aikoina, silloin kun on mitä jakaa.

Moraalittomuutta, pelkuruutta, omanvoiton tavoittelua, emme me ansaitse tälläisiä päättäjiä. On aika uudistua.