Näitä tänään mietin

05.02.2019

Näitä tänään mietin 🤔 

Entinen päätoimittaja julkaistussa kolumnissaan "Asiat ovat paremmin" ja nimenomaan Sipilän hallituksen ansiosta. Kyseenalaistan hänen näkemyksiään auvoisesta tilanteesta. Eläköitynyt päätoimittaja aloittaa kertomalla, että tuloerot ovat kaventuneet ja pienituloisempien tulot ovat kasvaneet viimeisen kymmenen vuoden jaksolla 14%:tia ja suurituloisten vain 6%:tia. 

Tästä on selviä näkemyseroja pienituloisten kohdalla oleellista ei ole tulojen nousu, vaan pakollisten menojen kasvu. Esimerkiksi vuokrat nousivat 2010- 2015 jo 18,5%:tia ja nousu jatkuu, eli vuonna 2018:sta vuokrien nousu oli 2,4%:tia. Kaikilla ei ole varaa syödä, vaan leipäjonoissa jonotetaan säästä huolimatta. Asunnottomuus on kuulemma vähentynyt, kyllä tilastollisesti, muutamalla sadalla. Entä sitten?

Ex-päätoimittajan ja hallituksen hehkuttama työllisyysaste? YLE:n uutinen paljastaa isoja kummajaisia Nykyinen aktiivimalli leikkasi 158000 työttömän etuuksia eli 41,9%:tia työttömistä menetti etujaan. Sen mukaan suomessa on 377 000 työtöntä. Heidän määränsä on lisääntynyt 50 tuhannella, ei vähentynyt. Eläkeuudistus on lisännyt työllisyyttä jatkuu kolumni . Sadanvuoden eläkeikä lisäisi työllisyyttä vielä enemmän. Hän jatkaa " Valtionvelka on hienoisessa laskussa ja julkinen talous on tänä vuonna lähellä tasapainoa". Omituinen esitys, hallitus myi rahapulassa valtion tuottavaa omaisuutta. 

Vain siinä olen hänen kanssaan samaa mieltä, että maahanmuuton ja pakolaisten kanssa on epäonnistuttu..


Tekstissä viitataan sunnuntain (3.2.) Aamupostissa olleeseen A-P Pietilän kirjoitukseen.