Ministeri Soini

21.02.2019

Soinin mielipiteet ovat kovasti muuttuneet Audin takapenkillä. Ja nyt hän mielellään toisi halpatyö markkinat Suomeen. Perussuomalaisten puheenjohtaja sanoo juuri niin, kuin itsekin ajattelen asiasta. Maksakaa palkkaa työn vaativuuden mukaan.

Eivät meidän hyvinvoinnin rakentajat kuulu olla pelinappuloina voiton maksimoinnissa. "Halla-ahon mukaan hoiva-alan työvoimapula johtuu huonosta palkkatasosta ja työn suuresta kuormittavuudesta. Halla-aho huomautti, että monet hoitajiksi kouluttautuneet vaihtavat usein alaa tai lähtevät ulkomaille paremman palkan perässä.

- Minun mielestäni on hyvin kyseenalaista se, että pyritään ratkaisemaan tätä ongelmaa tuomalla halpatyövoimaa Suomeen, koska tällainen halpatyövoima tietysti omalta osaltaan pitää palkkoja matalalla näillä aloilla ja se on halpatyövoiman maahantuonnin tarkoituskin."

Esimerkiksi Attendo on rekrytoinut filippiiniläisiä hoitajia Suomeen. Iltalehti uutisoi lauantaina filippiiniläishoitajan huonoista kokemuksista Suomessa työskentelystä. Naisen mukaan hänelle ei maksettu ylitöistä ja työnantaja oli haluton myöntämään sairauslomaa. Attendo on kiistänyt väitteet.