Livettävä arvopohja

24.03.2019

Arvopohja on johtavien poliitikkojen uudiskielen todellinen helmi. Harras syvällisyys kuvastuu jokaisesta lauseesta. Voimme olla vakuutettuja, tämä mainio ministeri tai kerrassaan pääministeri, hän kunnioittaa arvoja. Voisimme sanoa, niitä tulee kuin jukeboksista, levy pyörii, ihmisoikeudet, kansainväliset sopimukset, ihmisarvo, täytyyhän meidän auttaa. Jätetään levy ja luettelo sivuun, mikä on heidän oma mielipiteensä ja vakaumuksensa?

Minä en tiedä mihin arvoihin he nojaavat syvällisyyksiään toistellessaan. Perhe ei heille ole mikään arvo, hottia on kaiken sorttiset perheenkorvikkeet, joissa lapset luetaan matkatavaroiksi. Odotamme mielenkiinnolla, mikä eläin luetaan ensimmäisenä kuuluvaksi ydinperheeseen. Ammennetaanko tämän päivän perhearvot törkylehdistä ja kuorrutetaan liikuttavilla tarinoilla.

Suomalaisuus ei heille ole mikään arvo. He kiistävät kansallisvaltion olemassa olon, sen omaleimaisen kulttuurin ja oikeuden rajoihin. Tänne on kuulemma aina tultu milloin mistäkin, kansainvaellus on peruuttamaton luonnonvoima. Kristillinen arvopohjaa nämä liberaalit eivät tunne omakseen, kaikki on samanarvoista, kaikki, sisältää se sitten mitä tahansa meille vierasta ja vastenmielistä. Heidän arvopohjansa, on minun silmissäni perin livettävällä pohjalla, kunhan eivät vain kompastu ja paskaa vaatteitaan.