Kuurot, sokeat ja rottien yö

05.12.2018

Kansainvälinen tilasto, jonka aineisto kerätään mielipidetiedustelulla, kertoo tänäkin vuonna, että Suomalaiset ovat yksi
maailman rasistisimpia ja onnellisimmista kansoista.

Erityisesti meitä on lykästänyt herrojen suhteen, puhumattakaan kaikesta muusta hyvästä.

Ministerien kelpaa siinä toisiaan taputella ja katsoa tiiviisti kameraan, ihan kuin konsultti neuvoi ja lausua jotain syvällistä ja viisasta, kuten, "hallituksen linja, lisätä työvoiman tarjontaa on osoittautunut oikeaksi" tai "hyvinvointivaltion säilyttäminen edellyttää yhteisvastuuta ainakin pankkien ja sijoittajien veloista".

Järjen puute olisi vielä jotenkin siedettävää ministerien suhteen, mutta kuurosokeus kansalaisten hädälle ja köyhyydelle on epäoikeudenmukaista.

Meillä on ainakin miljoona köyhyydessä elävää. Heistä ei lehdet kirjoita sympatiaa ja hymyä tihkuvia juttuja. Työttömiä, sairaita, vanhuksia ja heidän perheenjäseniään.

Sadattuhannet eivät pysty maksamaan edes arvauskeskusmaksujaan tai lääkkeitään. Pahentaakseen heidän tilannettaan, julkishallinto on ulkoistanut perinnän kansainvälisille kiskontafirmoille.

Ruokaa vai lääkkeitä, tai ei ehkä kumpaakaan. Näitä ihmisiä ei tilastonikkarit tavoita, kun kaikki liittymät on suljettu.

Tilastosta tulee jos nyt ei suorastaan kaunis, niin kuitenkin edustava. Kelpaa olla onnellinen Suomalainen, höylien mallioppilaiden maasta, lääkitys kohdallaan.

Päivänvalossa entinen hyvinvointivaltio näyttää vielä siedettävältä, mutta pahoinvointivaltio näyttää todelliset kasvonsa rottien yössä.

Niin, ennen siellä liikkuivat päihtyneet juhlijat ja varjoissa vilistivät nälkäiset rotat. Ennen pullot ja tölkit jäivät odottamaan aamua ja
katujen siivousta

Nyt öisillä kaduilla vilistää vanhusten joukko taistellen joka tölkistä. Ja roskiksia dyykkäävät muutkin.

Aamulla aurinko taas nousee ja paistaa niin hyville kuin pahoille ja valaisee kilometrin pituista leipäjonoa.