Kurjuuden kuningaskunta ja Eurooppa syöksyssä

27.01.2019

Britanniasta tuli kurjuuden kuningaskunta, jossa lapsista kolmannes elää köyhyydessä. Köyhiä on väestöstä 14 miljoonaa. Näin uutisoi YLE 26.1. Jutussa kerrotaan, että kuitenkin maassa on käytännössä täystyöllisyys. Tuodaan myös esiin, että tuloerot ovat kasvaneet ja sosiaalietuuksia on leikattu. 

Sitä ei kerrottu, mistä kurjistuminen johtuu tai analysoitu niitä tekijöitä, jotka johtavat palkkojen ja sosiaaliavustusten laskuun. Minä haluan kysyä jotakin. Onko mahdollista, että niitä vihervasemmiston lanseeramia "kaikkein heikommassa asemassa olevia" on yksinkertaisesti tullut maahan liikaa? 

Entä mitä vaikuttavat palkkatasoon miljoonat kehitysmaista saapuneet, jotka ovat valmiita työskentelemään alle toimeentulominimin ansioilla? Mitä vaikuttaa verokertymään sellainen työväestö, jolla ei käytännössä ole verotettavia tuloja? Minne ohjautuvat halpatyömarkkinoiden mahdollistamat monikansallisten yhtiöiden voitot? Luuleeko joku niistä maksettavan veroja? 

Tämä ei ole pelkästään Britannian ongelma. Sama kuvio toistuu Ranskassa ja muut ovat hyvää vauhtia menossa perään. Meillä vaaditaan talouteen samoja lääkkeitä, millä kurjuuteen matkataan Euroopassa. 

Halpatyövoima ei ole ratkaisu mihinkään yhteiskuntamme ongelmaan, se on viimeinen naula hyvinvointiyhteiskunnan arkkuun