GCM, siirtolaissopimus vai jotain muuta?

01.11.2018

Pääministeri Juha Sipilä aikoo allekirjoittaa joulukuussa YK:n piirissä sorvatun GCM sopimuksen. 

Jonka sisältönä on säännöstö turvallisesta,järjestelmällisestä ja jatkuvasta maahanmuutosta. Asiaa ei ole tuotu eduskunnan käsittelyyn, koska hallitus katsoo, ettei kyseinen sopimus ole juridisesti sitova. Kuitenkin itse tekstissä annetaan ohjeistusta viranomaiskäytäntöihin. Mikäli tälläisiä ohjeita sitten jaetaan viranomaisille viitaten kyseiseen sopimukseen, niin on aivan selvää, että eduskunnan on käsiteltävä asia ennen toimeenpanokoneiston ohjeistusta.

Sopimus omaa muutenkin omituisia piirteitä. Tämän asian puitteissa "vääränlaista tiedottamista harjoittavilta medioilta on poistettava julkinen rahoitus". Samoin sopimuksen tai sen vaikutusten arvostelu on kriminaalisoitava "kiihottamisena ja vihapuheena" siirtolaisuutta vastaan. YK:n puitteissa on aiemmin syntynyt kymmeniä sopimuksia, mutta koskaan aiemmin ei itse sopimuksessa vaadita rangaistuksia sopimusta tai sen vaikutuksia arvosteleville. 


Asia herättää lukuisia kysymyksiä. 

Aiotaanko sopimusta soveltaa samoin, kuin muita kansainvälisiä sopimuksia?

Onko kyseessä uusi tapa avata väylä halpatyövoiman maahantuloon?

Onko kyseessä turvapaikkaturistien naamioimien työnhakijoiksi?

Onko todellisuudessa mitään tarvetta tuoda maahan työvoimaa, kun hallituksen kärkihanke on ollut työllistää entinen väestö?

Jos tulevaisuudessa Ay- aktiivina ja ammattiosaston hallituksen jäsenenä arvostelen tai vaadin vastauksia koskien kyseistä sopimusta tai sen vaikutuksia, niin syyllistynkö rikokseen, josta minut on suljettava vankilaan? 

Tätä sopimusta eivät järkevää siirtolaispolitiikkaa harjoittavat maat aio allekirjoittaa. En näe myöskään mitään syytä miksi me allekirjoittaisimme sopimuksen, jonka todelliset vaikuttimet jäävät hämäriksi. Henkilökohtaisesti näen tämän hyökkäyksenä ay-liikettä vastaan halpatyövoiman avulla.