Eurooppa muutoksen kourissa

05.01.2019

Sitä Eurooppaa ei enään ole olemassa, mihin poliittinen johtomme meidät liittivät. Sen kaltainen EU ja Eurooppa mitä meille on markkinoitu maanpäälisenä paratiisina on kaatumassa kulissien
lailla. On aivan ilmeisen selvää, että liittovaltiohaaveet voidaan unohtaa toistaiseksi. 

Poliittiset johtajamme, hallitus etunenässä ovat yhä tukeutuneet Saksan ja Ranskan ajamaan
liittovaltiolinjaan, johon on kytketty vahvasti siirtolaisten pakkosijoitus ohjelma. Tämä linja on kohdannut ankaraa vastarintaa. Britannia lähtenee EU:sta kokonaan. Kymmenkunta jäsenmaata ei tule hyväksymään missään tapauksessa EU:n ylivaltaa. 

Junckerin jäsenvaltioiden uhkailut ovat pelkkää uhittelua johon maat reagoivat vain hymähtäen. Valta on vaihtumassa EU:n jäsenvaltioissa. Entiset vahvat poliittiset puolueet ovat kokeneet raskaita tappioita tai hävinneet käytännössä puoluekartalta. Kuvaavaa on, että jäljelle jääneet demarit ovat kaikkein kriittisempiä. 

Paine näkyy myös läntisen Euroopan kaduilla. Levottomuudet ovat jatkuneet viikosta toiseen. Keskeisten Euroopan päättäjien liikkumavara alkaa olla lopussa. He ovat joutuneet antamaan periksi katujen- ja poliittisen paineen alla.Meillä ollaan täysin hiljaa. Onko suorastaan päätetty, että tapahtui mitä tahansa, ei olla näkevinään eikä ainakaan kuulla mitään.

Tukeutuuko meidän EU politiikkamme menneisyyteen ja "rampoihin ankkoihin"? Uskollinen
loppuun asti ja sitä rataa? Olisiko aika päivittää visiot ja luoda uusia suhteita Euroopan tuleviin johtajiin? Jos siihen ei ole valmiutta, meikäläiset ankat kannattaa äänestää syrjään.